Chloë Grace Moretz heeft zich ontpopt als een van de meest veelzijdige jonge actrices van haar generatie, met een reeks indrukwekkende rollen in zowel blockbusterfilms als onafhankelijke projecten. Hier is een overzicht van haar topfilms, gerangschikt volgens hun ontvangst en impact.

10. Dark Shadows (2012)

In deze gothic comedy van Tim Burton speelt Moretz de rol van Carolyn Stoddard, een rebelse tiener met een duister geheim. De film is een hommage aan de gelijknamige cultsoap uit de jaren ’60 en ’70.

9. The Equalizer (2014)

In “The Equalizer” speelt Moretz Alina, een jonge prostituee die bevriend raakt met Robert McCall (Denzel Washington), een man met een mysterieus verleden die gerechtigheid zoekt voor de onderdrukten.

8. If I Stay (2014)

Moretz schittert als Mia Hall in deze ontroerende film over liefde, verlies en keuzes. Na een tragisch ongeval bevindt Mia zich in een coma, waar ze moet beslissen of ze wil ontwaken in een wereld die drastisch is veranderd.

7. Laggies (2014)

In “Laggies” speelt Moretz Annika, een tiener die bevriend raakt met een volwassen vrouw (Keira Knightley) die een pauze neemt van haar eigen leven. De film verkent thema’s van volwassenheid en vriendschap.

6. 500 Days of Summer (2009)

Hoewel Moretz slechts een bijrol heeft in deze film, maakt haar optreden als de wijze jongere zus van het hoofdpersonage een blijvende indruk. “500 Days of Summer” is een niet-lineaire verkenning van liefde en relaties.

5. Clouds of Sils Maria (2014)

In deze introspectieve film speelt Moretz Jo-Ann Ellis, een controversiële jonge Hollywood-actrice. De film verkent de complexe relatie tussen een oudere actrice (Juliette Binoche) en haar assistent (Kristen Stewart), tegen de achtergrond van de Zwitserse Alpen.

4. Hugo (2011)

Martin Scorsese’s “Hugo” is een visueel verbluffend avontuur dat zich afspeelt in een Parijs treinstation in de jaren ’30. Moretz speelt Isabelle, een avontuurlijke jonge meid die bevriend raakt met Hugo (Asa Butterfield) en hem helpt het mysterie van zijn vader te ontrafelen.

3. Kick-Ass (2010)

Moretz brak door met haar rol als Hit-Girl in “Kick-Ass”, een gewelddadige en donker komische superheldenfilm. Haar vertolking van het jonge, maar dodelijke personage maakte haar onmiddellijk tot een ster.

2. Let Me In (2010)

In deze Amerikaanse remake van de Zweedse film “Let the Right One In” speelt Moretz Abby, een mysterieus meisje dat een vriendschap ontwikkelt met Owen (Kodi Smit-McPhee), een gepest jongetje. Samen delen ze een duister geheim.

1. The Miseducation of Cameron Post (2018)

Moretz levert een krachtige prestatie als Cameron Post, een tienermeisje dat naar een homogenezingstherapie wordt gestuurd. De film biedt een aangrijpende blik op de schadelijke praktijken van conversietherapie en de strijd om acceptatie.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl