Anya Taylor-Joy heeft zich snel opgewerkt tot een van de meest boeiende actrices van haar generatie, met een reeks opmerkelijke rollen die haar veelzijdig talent benadrukken. Hier is een overzicht van haar top 10 beste films.

10. The Super Mario Bros. Movie (2023)


Anya Taylor-Joy leent haar stem aan Prinses Peach in deze geanimeerde film, die een box office hit werd ondanks gemengde kritieken.

9. Radioactive (2019)


In “Radioactive” speelt Taylor-Joy de rol van Irene Curie, dochter van Marie Curie, in een film die het leven en werk van de beroemde wetenschapper verkent.

8. Last Night in Soho (2021)


Taylor-Joy speelt een aspirant-zangeres in de jaren ’60 wiens leven verstrengeld raakt met dat van een hedendaagse modeontwerpstudente in deze psychologische thriller.

7. Split (2016)


In “Split” wordt Taylor-Joy’s personage, Casey Cooke, ontvoerd door een man met meerdere persoonlijkheden, gespeeld door James McAvoy, in deze thriller van M. Night Shyamalan.

6. Barry (2016)


“Barry” volgt de jonge jaren van Barack Obama, met Taylor-Joy als een van zijn vroege liefdesinteresses, Charlotte Baughman.

5. Emma (2020)


In deze adaptatie van Jane Austen’s roman speelt Taylor-Joy Emma Woodhouse, een bemoeizuchtige jonge vrouw die zich inzet voor de romantische zaken van haar vrienden.

4. Thoroughbreds (2017)


Taylor-Joy en Olivia Cooke spelen twee tienermeisjes die een duister plan smeden in “Thoroughbreds”, een scherpe zwarte komedie.

3. The Menu (2022)


In “The Menu” speelt Taylor-Joy Margot, die samen met haar vriend een exclusief diner bezoekt dat al snel een sinistere wending neemt.

2. The Northman (2022)


Taylor-Joy speelt Olga in “The Northman”, een episch verhaal over wraak en mythe in de wereld van de Vikingen.

1. The Witch (2015)


“The Witch”, de film die Taylor-Joy’s carrière lanceerde, is een beklemmende horrorfilm over een familie in het 17e-eeuwse Nieuw-Engeland die te maken krijgt met duistere krachten.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl