Denk je aan animatiefilms dan denk je al snel aan Disney of Pixar films. Maar niet alle animatiefilms zijn geschikt voor kinderen. Sterker nog, de volgende 10 animatiefilms zijn gemaakt voor volwassenen en zijn totaal niet geschikt om met je kinderen te kijken. Thema’s als geweld, sex, drugs, en psychische problemen worden in deze films niet geschuwd.

1. Sausage Party (2016)

Een film over voedselproducten die ontdekken dat hun bestemming niet zo rooskleurig is als ze dachten en in opstand komen tegen hun consumenten. Er zijn expliciete scènes van seksualiteit, geweld en drugsgebruik.

2. Heavy Metal (1981)

Heavy Metal is een sciencefiction-animatiefilm uit de wilde jaren’80 gebaseerd op het gelijknamige tijdschrift . De fantasieverhalen zitten vol met met expliciete scènes van geweld, seksualiteit en drugsgebruik.

3. Fritz the Cat (1972)

Een animatiefilm over de avonturen van een kat dat klinkt als een kindevriendelijke film? Niet Fritz, die is constant high en gaat flink van bil.

4. Perfect Blue (1997)

Een Japanse animatiefilm over een popzangeres die haar carrière achter zich laat om een actrice te worden, maar wordt geteisterd door gruwelijke visioenen en een moordenaar die haar stalkt. De film bevat intense scènes van geweld en seksualiteit.

5. The Plague Dogs (1982)

Een animatiefilm over twee honden die ontsnappen uit een dierproevenlaboratorium en worden achtervolgd door de autoriteiten. De film bevat expliciete scènes van geweld en dood.

6. When the Wind Blows (1986)

Een Britse animatiefilm over een ouder echtpaar dat een nucleaire oorlog overleeft en de gevolgen daarvan moet doorstaan.

7. Watership Down (1978)

Een Britse animatiefilm over een groep konijnen die op zoek zijn naar een nieuwe thuis en worden geconfronteerd met gevaren en obstakels.

8. Akira (1988)

Een Japanse animatiefilm over een dystopische toekomst waarin een tienerjongen psychische krachten ontwikkelt en wordt opgejaagd door de autoriteiten.

9. The Happytime Murders (2018)

https://www.youtube.com/watch?v=hpZYwh8G4ac

Een film waarin poppen en mensen samenleven en een poppen-detective een seriemoordenaar moet opsporen. D

10. South Park: Bigger, Longer & Uncut (1999)

Een animatiefilm gebaseerd op de populaire tv-show South Park.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl