Kristen Stewart, die ooit de wereld veroverde als Bella Swan in de ‘Twilight’-serie, heeft zich sindsdien gevestigd als een van de meest veelzijdige actrices van haar generatie. Met een mix van zowel mainstream als indie rollen, heeft Stewart een indrukwekkende reeks prestaties geleverd die haar ver buiten het rijk van tieneridool hebben geplaatst. Hier is een diepgaande blik op de eerste vijf films uit haar top 10, zoals gerangschikt door Rotten Tomatoes:

10. ‘Speak’ (2004)

Speak Trailer. (2004)

‘Speak’, geregisseerd door Jessica Sharzer, is een aangrijpend drama dat het verhaal vertelt van Melinda, een tienermeisje gespeeld door Stewart, die na een traumatische aanval kiest voor selectief mutisme. De film duikt diep in de psyche van een jong meisje dat worstelt met de nasleep van een aanranding en de isolatie die ze voelt van haar leeftijdsgenoten.
Stewart’s vertolking van Melinda is rauw en authentiek, waardoor kijkers een glimp opvangen van de pijn en het herstelproces van het personage. Wat opvalt aan Stewart’s prestatie in ‘Speak’ is haar vermogen om zoveel emotie over te brengen, zelfs in stilte. Het is een vroege indicatie van het talent dat ze in latere rollen zou blijven tonen.

9. ‘Crimes of the Future’ (2022)

CRIMES OF THE FUTURE Trailer (2022)

David Cronenberg, bekend om zijn unieke benadering van body horror, regisseert ‘Crimes of the Future’, een film die een dystopische toekomst verkent waarin lichaamsmodificaties en chirurgie centraal staan in de samenleving. Stewart’s rol in de film, hoewel niet de hoofdrol, is onvergetelijk. Ze speelt Timlin, een personage dat zowel verontrustend als intrigerend is, met een obsessie voor chirurgie en een vreemde fascinatie voor een van de hoofdpersonages, Saul. Stewart’s acteerwerk in deze film is een bewijs van haar vermogen om zich aan te passen aan verschillende genres en stijlen, en haar talent om zelfs de meest complexe en ongewone personages geloofwaardig te maken.

8. ‘Personal Shopper’ (2016)

Personal Shopper Trailer #1 (2017) | Movieclips Trailers

In ‘Personal Shopper’, een film van Olivier Assayas, speelt Kristen Stewart Maureen, een personal shopper in Parijs die probeert contact te maken met haar overleden broer. De film is een mix van psychologisch drama en bovennatuurlijke thriller, en Stewart’s prestatie staat centraal. Ze brengt een diepte en gelaagdheid naar Maureen, waardoor het personage zowel kwetsbaar als vastberaden is. De film verkent thema’s van rouw, verlies en de zoektocht naar betekenis, en Stewart’s genuanceerde vertolking zorgt ervoor dat de kijkers volledig worden meegezogen in Maureen’s wereld.

7. ‘Happiest Season’ (2020)

HAPPIEST SEASON Trailer (2020) Kristen Stewart, Comedy Movie

‘Happiest Season’ is een moderne kerstfilm met een twist. Geregisseerd door Clea DuVall, volgt de film het verhaal van Abby, gespeeld door Stewart, die haar vriendin Harper bezoekt voor de feestdagen, alleen om te ontdekken dat Harper nog niet uit de kast is gekomen bij haar conservatieve familie. De film is zowel hartverwarmend als hartverscheurend, en Stewart’s vertolking van Abby is zowel gevoelig als krachtig. Ze brengt een mix van humor, warmte en emotionele diepte naar de rol, waardoor Abby een van de meest gedenkwaardige personages in de film wordt.

6. ‘Spencer’ (2021)

Spencer Trailer #1 (2021) | Movieclips Trailers

In ‘Spencer’, geregisseerd door Pablo Larraín, neemt Stewart de monumentale taak op zich om Diana, Prinses van Wales, te portretteren. De film, die zich afspeelt tijdens een kerstvakantie met de koninklijke familie, biedt een gefictionaliseerde blik op Diana’s leven tijdens een cruciaal keerpunt in haar huwelijk met Prins Charles. Stewart’s vertolking van Prinses Diana is niets minder dan fenomenaal. Ze vangt de essentie van Diana’s charme, kwetsbaarheid en vastberadenheid, en levert een prestatie die zowel eerbetoon is aan de overleden prinses als een showcase van Stewart’s ongelooflijke acteertalent.

5. ‘Into The Wild’ (2007)

Into the Wild (2007) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Geregisseerd door Sean Penn, is ‘Into The Wild’ een biografisch drama dat het waargebeurde verhaal vertelt van Christopher McCandless, een jongeman die besluit alles achter zich te laten en de wildernis van Alaska in te trekken. Kristen Stewart speelt Tracy Tatro, een jonge zangeres die een korte maar betekenisvolle relatie heeft met McCandless. Hoewel haar rol in de film beperkt is, brengt Stewart een bepaalde onschuld en kwetsbaarheid naar het personage, wat een mooie aanvulling is op het overkoepelende thema van de film over zelfontdekking en avontuur.

4. ‘Still Alice’ (2014)

Still Alice Official Trailer #1 (2015) - Julianne Moore, Kate Bosworth Drama HD

In ‘Still Alice’, geregisseerd door Richard Glatzer en Wash Westmoreland, speelt Stewart de rol van Lydia, de jongste dochter van Alice Howland, een taalkundige professor die wordt gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer. De film is een diepgaand en ontroerend portret van een familie die omgaat met de verwoestende gevolgen van de ziekte. Stewart’s vertolking van Lydia is subtiel maar krachtig, en haar dynamiek met Julianne Moore, die Alice speelt, is hartverscheurend en authentiek.

3. ‘Adventureland’ (2009)

Adventureland (2009) Official Trailer - Kristen Stewart, Jesse Eisenberg Movie HD

‘Adventureland’, geregisseerd door Greg Mottola, is een coming-of-age film die zich afspeelt in een pretpark in de jaren ’80. Stewart speelt Em Lewin, een gecompliceerde jonge vrouw die een relatie begint met de hoofdpersoon, James Brennan. De film is een nostalgische blik op de zomers van onze jeugd, vol met liefde, vriendschap en zelfontdekking. Stewart’s prestatie in de film is genuanceerd en gelaagd, waardoor Em een van de meest gedenkwaardige personages in de film wordt.

2. ‘Clouds of Sils Maria’ (2014)

Clouds of Sils Maria - Official Trailer I HD I IFC Films

In deze intrigerende film van Olivier Assayas speelt Stewart Valentine, de persoonlijke assistent van een gevestigde actrice genaamd Maria Enders. De film verkent de dynamiek tussen de twee vrouwen tegen de achtergrond van de Zwitserse Alpen. Stewart’s vertolking van Valentine is subtiel en complex, en haar chemie met Juliette Binoche, die Maria speelt, is het kloppende hart van de film. De film duikt diep in thema’s van veroudering, jaloezie en de aard van beroemdheid, en Stewart’s prestatie is een van de hoogtepunten.

1. ‘Certain Women’ (2016)

Certain Women Official Trailer 1 (2016) - Kristen Stewart Movie

Geregisseerd door Kelly Reichardt, is ‘Certain Women’ een ensemblefilm die de verhalen vertelt van drie vrouwen in Montana. Stewart speelt een jonge advocaat die een vriendschap vormt met een rancher, gespeeld door Lily Gladstone. De film is een meditatief en langzaam brandend drama dat de subtiele momenten en emoties van het dagelijks leven vastlegt. Stewart’s vertolking in de film is ingetogen en gevoelig, wat perfect past bij de algehele toon van de film.

Deze films zijn een bewijs van Kristen Stewart’s ongelooflijke bereik als actrice. Ze heeft keer op keer bewezen dat ze zowel de hoofdrol als de bijrol kan dragen met evenveel vaardigheid en diepgang. Haar toewijding aan haar vak en haar vermogen om zich volledig in te leven in haar personages maken haar een van de meest opwindende actrices om naar te kijken in de hedendaagse cinema.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl