Jason Statham heeft zich in de jaren 2000 gevestigd als een toonaangevende actieheld in Hollywood, evenals een terugkerend gezicht in de films van Guy Ritchie. Bekend om zijn cockney accent, eeuwige stoppels en vechtsportvaardigheden, werd Statham al snel een favoriete actieheld van de 21e eeuw. Door zijn beste films verdiende hij een plek naast namen als Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris en Bruce Willis als een veilige keuze voor goede actie.

Jason Statham blijft een betrouwbare bron van leuke actieverhalen aangezien hij zich heeft aangesloten bij de Fast and Furious-franchise, terwijl hij ook een vaste waarde is in Sylvester Stallone’s Expendables-films. Variërend van komedie tot ruige actie, heeft de acteur een indrukwekkende hoeveelheid bereik getoond voor zijn kenmerkende genre en heeft hij in enkele van de meest bizarre en unieke projecten van de cinema gespeeld. Voor fans die willen genieten van wat leuk entertainment, zijn Statham’s films een goede plek om te beginnen.

10. Revolver (2005)

Revolver volgt Green terwijl hij alle kanten van een ingewikkeld web van personages tegen elkaar uitspeelt, van woekeraars en huurmoordenaars tot een casinobaas. De film wordt het best gewaardeerd na een tweede keer kijken en richt zich op het idee van Green die de ultieme oplichter wordt.

9. The Mechanic (2011)


Gebaseerd op de klassieke Charles Bronson-film met dezelfde naam, volgt The Mechanic een elite huurmoordenaar, Arthur Bishop, die de zoon van een vriend – die hij heeft gedood – traint om zoals hij te worden. Nadat hij hem onder zijn hoede heeft genomen, realiseert Bishop zich dat zijn nieuwe protegé, Steve, te instabiel is om ooit zoals hij te zijn, terwijl hij ook beseft dat hij is misleid om zijn oude vriend te doden.

8. The Bank Job (2008)


Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, speelt The Bank Job Statham in de rol van een bankrover, Terry, ingehuurd door een oude kennis, Martine, om de inhoud van een kluisje in een bank te stelen. Het betreffende kluisje bevat compromitterende foto’s van een lid van de koninklijke familie.

7. The Italian Job (2003)


In 2003 kreeg de film een zachte reboot en een vervolg in één, met Statham gecast als een van de hoofdpersonages, Handsome Rob. The Italian Job volgt zijn kleine groep meesterdieven nadat ze verraden zijn door een van hun leden, wat leidt tot een plan om wraak op hem te nemen en zijn goud te stelen.

6. Ghosts of Mars (2001)


Ghosts of Mars is een van John Carpenter’s meest ondergewaardeerde films omdat het nooit de cultstatus heeft bereikt zoals zijn hits uit de jaren ’80. In Ghosts of Mars wordt Statham gecast als een van de secundaire protagonisten, de Marshal Jericho.

5. The Expendables 2 (2012)


De Expendables-franchise is geweldig kijkvoer voor fans van klassieke actiecinema, aangezien de films Barney Ross’ groep huurlingen volgen in een verscheidenheid aan missies. De beste film van de serie, de tweede film, volgt het team terwijl ze een geharde wapenhandelaar opnemen nadat hij een van de groep heeft vermoord.

4. Hobbs and Shaw (2019)


Hobbs and Shaw nam de actiefranchise naar een nieuw, sci-fi-thema niveau terwijl de twee titulaire helden een ongelijk, buddy cop-stijl partnerschap vormen. Met Statham die terugkeert naar zijn rol als Deckard Shaw, blijft de film een van de meest winstgevende projecten van de acteur.

3. Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)


Lock, Stock and Two Smoking Barrels volgt Eddy en zijn vrienden, inclusief Statham in de rol van Bacon, terwijl alles misgaat in hun krankzinnige plan om het geld te stelen.

2. Snatch (2000)


Snatch wordt beschouwd als Guy Ritchie’s beste film, evenals een gangsterklassieker, en volgt een reeks personages terwijl ze verstrikt raken in een plot van een gestolen diamant en een doorgestoken bokswedstrijd.

1. The Transporter (2002)


Van alle films van Statham is geen enkele zo bepalend in zijn carrière als zijn rol als Frank Martin in The Transporter-serie. De eerste film volgt Frank terwijl hij verstrikt raakt in een crimineel plot wanneer hij een van zijn “pakketjes”, een jonge vrouw genaamd Lai, redt.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl