Seksuele scènes in films kunnen variëren van subtiel en smaakvol tot ronduit lachwekkend en ongemakkelijk. Ondanks dat Hollywood beschikt over aantrekkelijke acteurs, geavanceerde bewerkingstechnieken en stemmige belichting om deze momenten aantrekkelijk weer te geven, zijn er toch voorbeelden waarbij het compleet misgaat. Hieronder volgt een overzicht van de meest rampzalige seksuele scènes in films, die eerder hoofdschuddend dan hartstochtelijk bekeken worden.

Gigli


In ‘Gigli’ krijgen we misschien wel de meest onvergetelijke filmquote ooit met “Het is kalkoentijd! Gobble, gobble,” uitgesproken door het personage van Jennifer Lopez, een lesbische huurmoordenares die de verleiding van Ben Affleck’s personage niet kan weerstaan. Deze frase vormt de inleiding tot een van de meest onhandige seksuele scènes ooit gefilmd.

Howard the Duck


‘Howard the Duck’ brengt het idee van interspecies intimiteit naar een oncomfortabel niveau met een scène waarin Lea Thompson intiem wordt met een buitenaards eend-achtig wezen, wat achteraf voor veel kijkers liever vergeten wordt.

Bad Teacher


De droge seks scène in ‘Bad Teacher’ bevat vele momenten die men liever zou vergeten, met inbegrip van het ongemakkelijke gekreun, denim wrijving, en Justin Timberlake’s gezichtsuitdrukkingen, smeekbedes om te stoppen inbegrepen, voor ieders welzijn.

Maps to the Stars


In ‘Maps to the Stars’ vraagt Julianne Moore’s personage expliciet aan Robert Pattinson om haar seksueel te bevredigen, wat leidt tot een zeer ongemakkelijke scène in een auto langs de weg, enkel verergerd door haar handelingen erna.

Body of Evidence


Madonna en Willem Dafoe verkennen in ‘Body of Evidence’ de grenzen van erotische experimentatie met hete was, een scène die ver van traditionele romantiek afstaat en meer vragen oproept dan beantwoordt.

Showgirls


‘Showgirls’ gaat over de top met een zwembadscène vol onrealistische bewegingen en geluiden, die meer weghas van een slechte droom dan van een filmhoogtepunt.

Avatar


Seks tussen twee gigantische blauwe wezens in ‘Avatar’ bereikt geen hoogtepunt van erotiek, vooral niet met de ongebruikelijke verstrengeling van haarlokken als poging tot intimiteit.

The Room


‘The Room’ voegt een ongemakkelijke seksuele scène toe aan zijn reputatie als een van de slechtste films ooit, met een uitvoering die meer vragen oproept dan antwoorden geeft.

Basic Instinct 2


De sequel van ‘Basic Instinct’ opent met een risicovolle seksscène die eindigt in een tragisch auto-ongeluk, ver van een sprookjesachtig einde.

Wet Hot American Summer


De overdreven uitdrukkingen in ‘Wet Hot American Summer’ laten de seksuele scène meer komisch dan erotisch overkomen, met een ongemakkelijk gevoel als gevolg.

Damage


Het idee om een affaire te hebben met de verloofde van je zoon is al twijfelachtig, maar ‘Damage’ brengt dit naar een ongemakkelijk niveau met een scène waarin Jeremy Irons en Juliette Binoche betrokken zijn bij een worstelende en onbeholpen ontmoeting die eindigt met haar over het tapijt gesleept worden, verre van een passievol moment.

What Women Want


In ‘What Women Want’ krijgen we een seksuele ontmoeting met Mel Gibson die bol staat van clichés, variërend van gesprekken met zijn geslachtsdeel in de badkamer tot een luidruchtige climax die meer vragen oproept dan erotische spanning biedt.

Watchmen


De gebruikmaking van Leonard Cohen’s “Hallelujah” tijdens een langdurige en grafische seksuele scène in ‘Watchmen’ leidt tot een ongemakkelijke mix van emoties, ver verwijderd van de bedoelde sensualiteit of romantiek.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl