Duik mee in de angstaanjagende wereld van de Nederlandse horrorfilm. Van bloeddorstige Sinterklazen tot moordlustige molens, deze films zullen je kippenvel bezorgen en je op het puntje van je stoel houden.

De Lift (1983)

Trailer De Lift (1983)

“De Lift” is het meesterwerk van Dick Maas dat de liftschacht op de horrorkaart zette. In deze cultklassieker begint een lift in een Amsterdams kantoorgebouw spontaan moordzuchtig te worden. Maas grijpt je bij de kraag met deze bizarre premisse en laat je niet meer los. Een absolute aanrader, al is het maar om te ontdekken waarom je nooit meer op je gemak in een lift zult staan.

Amsterdamned (1988)

Amsterdamned (1988) Trailer HD - English subs

Dick Maas doet het weer met deze sappige horrorthriller, “Amsterdamned”. Duik mee in de Amsterdamse grachten, waar een duikpakdragende moordenaar de waterwegen onveilig maakt. Verwacht een bloedstollende bootjacht, iconische locaties en flink wat zwarte humor. En zeg nou zelf, wie kan er niet lachen om een scène waarin een lijk aan een rondvaartboot blijft haken? Dit is pure Nederlandse horror op zijn best!

Sint (2010)

“Stel je voor dat Sinterklaas geen vriendelijke kindervriend is, maar een bloeddorstige moordenaar!” Dat moet Dick Maas gedacht hebben toen hij “Sint” bedacht. In deze unieke horrorfilm krijgen we een kijkje in de duistere kant van ons geliefde kinderfeest. De film is doorspekt met humor en bloederige scènes, waaronder een epische achtervolging op het dak. Pas maar op, de volgende keer dat je je schoen zet, kun je zomaar een bezoek krijgen van deze enge Sint.

Zwart Water (2010)

Trailer ZWART WATER

Elbert van Strien’s “Zwart Water” is een beklemmende, psychologische horrorfilm waarin de jonge Lisa ontdekt dat ze een sinistere tweelingzus heeft. Deze film neemt je mee op een duister pad vol familiegeheimen, schrikbarend goede acteerprestaties en een onheilspellende sfeer. De angstaanjagende scènes zullen je nachtmerries bezorgen, maar de emotionele diepgang maakt “Zwart Water” een waar pareltje binnen de Nederlandse horror.

De Poel (2014)

De Poel (2014) - Official Trailer [HD] - FilmFabriek

Regisseur Chris W. Mitchell laat je met “De Poel” ervaren hoe het is om te verdwalen in het bos, zonder te weten wat er zich achter elke boom schuilhoudt. Deze beklemmende horrorfilm over een gezin dat kampeert bij een mysterieuze poel, zit vol met onverwachte wendingen en griezelige gebeurtenissen. Vergeet de marshmallows en de gezelligheid, want na het kijken van “De Poel” zul je voorlopig niet meer kamperen. En de quote “Het bos is dieper dan je denkt” zal je nog lang bijblijven.

The Windmill Massacre (2016)

The Windmill Massacre Official Teaser Trailer 1 (2016) - Horror Movie HD

Dankzij Nick Jongerius’ “The Windmill Massacre” zul je nooit meer onbevangen naar een Nederlandse molen kijken. Deze bloedstollende slasher voert een groep toeristen naar een afgelegen molen, waar een demonische molenaar hen één voor één terroriseert. De film zit vol met knipogen naar klassieke horrorclichés, en de mix van internationale personages zorgt voor een hilarische dynamiek. Vergeet de tulpen en klompen; deze molenaar laat zien dat Nederlandse horror een internationale flair heeft.

Prey (Prooi) (2016)

PREY Trailer (2016) Dutch Lion Horror Movie

Een leeuw die Amsterdammers verslindt? Dat is waar Dick Maas ons op trakteert in “Prey”. De film is een wilde rit vol humor, spanning en, jawel, een bloeddorstige leeuw. Terwijl de politie en een doorgewinterde jager het beest proberen te vangen, houdt het publiek de adem in. De combinatie van horror, komedie en spectaculaire actiescènes, zoals een auto die wordt opgejaagd door de leeuw, maken “Prey” een onvergetelijke filmervaring.

De Griezelbus (2005)

DE GRIEZELBUS | TRAILER

Gebaseerd op de populaire kinderboeken van Paul van Loon, brengt “De Griezelbus” een spannend en griezelig avontuur voor jong en oud. Regisseur Pieter Kuijpers weet de juiste balans te vinden tussen spanning, avontuur en humor, waardoor deze film een plezier is om naar te kijken. En wie kan de iconische schrijver Onnoval, gespeeld door Serge-Henri Valcke, vergeten die zijn verhalen tot leven brengt? Deze film is een griezelig goede tijd voor het hele gezin.

Borgman (2013)

BORGMAN - Alex van Warmerdam - Officiële Nederlandse trailer - 2013

Alex van Warmerdam’s “Borgman” is een psychologische thriller met een duister en onheilspellend randje. Hoewel niet puur horror, is de film doordrenkt met bizarre en angstaanjagende elementen. In deze intrigerende titel verschijnt de mysterieuze Borgman in het leven van een welgesteld gezin, en ontketent een golf van chaos en geweld. De film is onvoorspelbaar en zit vol zwarte humor. Kijkers zullen geïntrigeerd en ongemakkelijk achterblijven, terwijl ze zich afvragen wat Borgman precies is: een demon, een geest, of gewoon een man

De Johnsons (1992)

De Johnsons (1992) - NL trailer

“De Johnsons” is een Nederlandse horrorfilm geregisseerd door Rudolf van den Berg. De film vertelt het verhaal van een jong meisje dat ontdekt dat ze een speciale band heeft met een groep broers, de Johnsons, die van plan zijn om een oud kwaad te doen herrijzen. Met een mix van mythologie en horror is deze film zowel intrigerend als angstaanjagend.

De Kuthoer (2019)

The Columnist - Official Trailer

“De Kuthoer” is een venijnige en verrassende horrorfilm waarin een columniste, gespeeld door Katja Herbers, wraak neemt op haar online trollen. De film is een slimme en verontrustende kijk op de giftige cultuur van sociale media en de gevolgen van online intimidatie. Met een sterk script en pakkende acteerprestaties is “De Kuthoer” een must-see voor horrorfans die op zoek zijn naar iets anders.

Linkeroever (2008)

Linkeroever Trailer

De Belgische film “Linkeroever” is een beklemmende en atmosferische horrorfilm die zich afspeelt in de gelijknamige wijk van Antwerpen. De film volgt een jonge vrouw die onheilspellende gebeurtenissen ervaart nadat ze in een appartement is getrokken. “Linkeroever” combineert elementen van psychologische horror en bovennatuurlijke thriller en biedt een angstaanjagende en onvergetelijke kijk op stedelijke vervreemding en paranoia.

Yummy (2019)

YUMMY - Officiële trailer

“Yummy” is een Belgische horror-komedie die zich afspeelt in een Oost-Europees plastisch chirurgie ziekenhuis. Wanneer een jonge vrouw samen met haar moeder naar het ziekenhuis gaat voor een borstverkleining, ontstaat er chaos wanneer een experimenteel virus vrijkomt en het personeel en de patiënten verandert in bloeddorstige zombies. Met veel gore en zwarte humor is “Yummy” een vermakelijke en bloederige zombiefilm.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl