Scarlett Johansson, een van Hollywood’s meest herkenbare gezichten, heeft een filmografie vol populaire titels. Naast bijna een decennium in het Marvel Cinematic Universe, heeft Johansson in verschillende andere high-profile hits (en af en toe missers) gespeeld gedurende haar bijna drie decennia lange carrière. Hier zijn haar 12 beste films, gerangschikt:

12. The Prestige (2006)

In Christopher Nolan’s film over twee rivaliserende magiërs speelt Johansson de assistente van de magiërs. De film werd goed ontvangen vanwege zijn intrige en plotwendingen.

11. Ghost World (2001)

In deze cultklassieker speelt Johansson tegenover Thora Birch als twee tienermeisjes die hun weg vinden na de middelbare school. De film wordt geprezen om zijn unieke kijk op tienerleven.

10. Captain America: The Winter Soldier (2014)

Een van de meest gevierde MCU-projecten, waar Johansson haar rol als Natasha Romanoff/Black Widow herneemt. De film versterkte de posities van Black Widow en Captain America binnen het MCU.

9. Isle of Dogs (2018)

In deze stop-motion animatiefilm van Wes Anderson leent Johansson haar stem aan Nutmeg. De film werd goed ontvangen, ondanks enige controverse.

8. Captain America: Civil War (2016)

Deze film markeert het einde van de Captain America-trilogie en ziet Johansson terugkeren als Black Widow. De film is een cruciaal onderdeel van de Infinity Saga van Marvel.

7. The Jungle Book (2016)

In Jon Favreau’s live-action remake leent Johansson haar stem aan Kaa. De film was een hit bij het publiek en leidde tot Favreau’s werk aan The Lion King.

6. Avengers: Infinity War (2018)

De Russo-broers namen de enorme taak op zich om de Infinity Saga af te sluiten met dit tweedelige epos. Johansson speelt opnieuw Black Widow in dit deel van het verhaal.

5. The Avengers (2012)

De film die de wereld liet kennismaken met het Marvel-team, met Johansson als een van de leden. De film was een wereldwijd fenomeen en bracht meer dan $1,5 miljard op.

4. Lost in Translation (2003)

In Sofia Coppola’s film speelt Johansson een jonge vrouw die een onwaarschijnlijke vriendschap sluit met een oudere acteur, gespeeld door Bill Murray, in Tokio.

3. Her (2013)

In deze film van Spike Jonze leent Johansson haar stem aan Samantha, een AI waar Joaquin Phoenix’ personage verliefd op wordt. De film ontving een Oscar voor Beste Originele Scenario.

2. Marriage Story (2019)

Johansson speelt tegenover Adam Driver in dit diepgaande verhaal over een echtscheiding. De film werd genomineerd voor zes Academy Awards.

1. Avengers: Endgame (2019)

Het hoogtepunt van Marvel-films en het finalestuk van een 22-film verhaallijn, waar Johansson’s Natasha Romanoff haar leven geeft voor het grotere goed.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl