Het hermaken van films kan soms leiden tot verbluffende resultaten die zelfs beter zijn dan het origineel. Echter, er zijn talloze films die niet voldeden aan de verwachtingen van het publiek, vooral wanneer het origineel geliefd en populair was. Reddit, een platform waar filmliefhebbers hun meningen delen, heeft een lijst samengesteld van de slechtste filmremakes aller tijden. Hier is een blik op de eerste vijf films van die lijst:

10. ‘Ben-Hur’ (2016)

Ben-Hur Official Trailer #1 (2016) - Morgan Freeman, Jack Huston Movie HD

Deze remake van William Wyler’s epische religieuze film uit 1959, die op zijn beurt een remake was van de stille film uit 1925 met een vergelijkbare titel, ziet Jack Huston in de rol van Judah Ben-Hur. Hij is een Joodse prins die ten onrechte wordt beschuldigd van verraad door zijn geadopteerde broer (Toby Kebbell). Jaren later keert hij terug naar zijn geboorteland om wraak te nemen. Veel gebruikers op Reddit zijn het erover eens dat de versie van Timur Bekmambetov uit 2016 aanzienlijk slechter is dan het origineel.

9. ‘Point Break’ (2015)

Point Break TRAILER 1 (2015) - Teresa Palmer, Luke Bracey Movie HD

De originele film uit 1991, geregisseerd door Kathryn Bigelow, was een van de meest memorabele films van dat decennium. De remake uit 2015, geregisseerd door Ericson Core, draait om een team van extreme sportatleten die achter gecompliceerde bedrijfsovervallen zitten. Veel kijkers vonden dat deze remake overbodig was, vooral omdat het originele verhaal al opnieuw was verteld in de eerste “Fast and Furious” film.

8. ‘Mulan’ (2020)

Disney's Mulan | Official Trailer

Het grootste probleem met de live-action versie van Mulan lijkt te zijn dat het de essentie van het originele verhaal verliest. Hoewel het verhaal volgt hoe de dochter (Yifei Liu) van een geëerde krijger zich voordoet als een man om de plaats van haar vader in te nemen om te vechten tegen het Rouran-leger in het keizerlijke China, geloven velen dat de film de inspirerende thema’s van het origineel volledig verwaarloost.

7. ‘Red Dawn’ (2012)

Red Dawn TRAILER (2012) Chris Hemsworth, Josh Hutcherson Movie HD

De film “Red Dawn” toont wat er gebeurt nadat Noord-Koreaanse troepen de Verenigde Staten binnenvallen en de stad Spokane, Washington, overnemen. Een groep tieners, waaronder Josh Peck en Josh Hutcherson, en een onlangs teruggekeerde Irak-oorlogsveteraan gespeeld door Chris Hemsworth, vluchten naar de bossen waar ze een groep vrijheidsstrijders vormen. In tegenstelling tot het origineel uit 1984, dat werd geleid door Patrick Swayze, wordt de actiethriller “Red Dawn” uit 2012 als volkomen zinloos beschouwd.

6. ‘Jacob’s Ladder’ (2019)

Jacob's Ladder (2019) - Official First Trailer

In de film “Jacob’s Ladder” uit 2019, geregisseerd door David M. Rosenthal, keert een jongeman genaamd Michael Ealy (Jacob Singer) terug uit Afghanistan, nadat hij zijn broer in de strijd heeft verloren, om vervolgens in een verwarrende en verdraaide paranoïde staat te worden gestort. In tegenstelling tot de remake werd het origineel uit 1990, geregisseerd door Adrian Lyne, goed ontvangen door zowel het publiek als de critici. Veel filmliefhebbers beschouwden de remake uit 2019 als een schandelijke en abominabele versie van een briljant meesterwerk.

5. ‘Total Recall’ (2012)

TOTAL RECALL - Official Trailer - In Theaters August 3rd

De originele “Total Recall” uit 1990, met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol, is een cultklassieker. De remake uit 2012, met Colin Farrell, kon echter niet tippen aan het origineel. Hoewel het verhaal over een fabrieksarbeider die een bedrijf bezoekt dat dromen omzet in echte herinneringen intrigerend is, vonden veel fans dat de film het originele concept geen recht deed. De afwezigheid van de Mars-setting, die prominent aanwezig was in het origineel, werd ook sterk bekritiseerd.

4. ‘RoboCop’ (2014)

RoboCop TRAILER 1 (2014) - Samuel L. Jackson, Abbie Cornish Movie HD

De originele “RoboCop” uit 1987, geregisseerd door Paul Verhoeven, is een iconische film die een dystopisch Detroit toont waarin een dodelijk gewonde politieagent wordt omgevormd tot een cyborg. De remake uit 2014 miste de nuance en satire van het origineel, waardoor het een bleke imitatie werd van een film die zichzelf en het actiegenre op de hak nam.

3. ‘Rollerball’ (2002)

Rollerball (2002) ORIGINAL TRAILER [HD 1080p]

“Rollerball” uit 1975 is een sci-fi sportfilm die een dodelijk en gewelddadig sportspel in de nabije toekomst toont. De remake uit 2002, geregisseerd door John McTiernan, miste de nuance van het origineel en werd door velen beschouwd als een slecht uitgevoerde en onnodige remake. Het verhaal en de uitvoering waren zo ver verwijderd van het origineel dat veel kijkers zich afvroegen waarom het überhaupt “Rollerball” werd genoemd.

2. ‘Psycho’ (1998)

Psycho (1998) - Official Trailer (HD)

Alfred Hitchcock’s “Psycho” uit 1960 is een onbetwistbaar meesterwerk van de psychologische horror. De remake uit 1998, geregisseerd door Gus Van Sant, was een schot-voor-schot herhaling van het origineel, wat velen zich deed afvragen wat het doel was van het opnieuw maken van een al perfecte film. Hoewel het interessant was om te zien hoe een moderne cast het iconische materiaal aanpakte, werd de film algemeen beschouwd als een bleke imitatie van het origineel.

1. ‘Oldboy’ (2013)

Oldboy Official Theatrical TRAILER 1 (2013) - Josh Brolin Movie HD

De Zuid-Koreaanse film “Oldboy” uit 2003, geregisseerd door Park Chan-wook, is een meesterwerk van wraak en mysterie. De Amerikaanse remake uit 2013, geregisseerd door Spike Lee, kon echter niet tippen aan het origineel. Hoewel het verhaal van een man die twintig jaar lang zonder reden opgesloten zit en dan op zoek gaat naar antwoorden en wraak intrigerend blijft, vonden veel fans dat de remake de nuance en diepte van het origineel miste.

Het hermaken van films is altijd een risico. Terwijl sommige remakes een frisse en interessante draai kunnen geven aan het originele verhaal, kunnen anderen het gevoel en de intentie van het origineel volledig missen. Deze films zijn voorbeelden van remakes die volgens velen beter ongemaakt hadden kunnen blijven. Het is een herinnering dat niet elk verhaal opnieuw verteld hoeft te worden, vooral niet als het origineel al perfect is.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl