Amanda Seyfried, een veelzijdige actrice bekend om haar rollen in zowel drama’s als komedies, heeft een indrukwekkende filmografie opgebouwd. Hier zijn de top 10 films van Amanda Seyfried, die haar bereik als actrice en haar vermogen om zowel in kritisch bejubelde projecten als in publieksfavorieten te schitteren, laten zien.

10. Letters To Juliet (2010)

In “Letters To Juliet” speelt Seyfried een Amerikaanse die op vakantie is in Italië en een aantal liefdesbrieven vindt gericht aan Shakespeare’s fictieve geliefden. Deze populaire rom-com toont Seyfried’s charme en talent voor romantische rollen.

9. The Art Of Racing In The Rain (2019)

“The Art Of Racing In The Rain” is een ontroerend drama waarin Seyfried de vrouw speelt van een autocoureur, wiens drie liefdes in het leven zijn vrouw, hun dochter en zijn hond zijn. Seyfried’s charmante scherm aanwezigheid is ideaal voor dit warme en zoete familievriendelijke verhaal.

8. While We’re Young (2014)

In “While We’re Young” speelt Seyfried naast Ben Stiller en Naomi Watts in een verhaal over een ouder echtpaar dat bevriend raakt met een jonger stel. Deze film toont Seyfried’s vermogen om authentiek en grappig te zijn.

7. Mamma Mia! Here We Go Again (2018)

Als Sophie in “Mamma Mia! Here We Go Again”, het vervolg op de vreugdevolle muzikale hit, toont Seyfried opnieuw haar zang- en acteertalent. De film is een leuke opvolger met dezelfde energieke stijl.

6. Jennifer’s Body (2009)

“Jennifer’s Body”, een tiener horror-komedie, heeft een cultstatus bereikt en Seyfried speelt de beste vriendin van een cheerleader die in een demon verandert. De film wordt geprezen om zijn revolutionaire kijk op vrouwelijkheid en seksualiteit.

5. Mamma Mia! (2008)

“Mamma Mia!” is een van de meest iconische film musicals, waarin Seyfried schittert als Sophie. De film, gebaseerd op ABBA’s hits, werd een wereldwijde kaskraker.

4. First Reformed (2017)

In “First Reformed” speelt Seyfried tegenover Ethan Hawke in een verhaal over een predikant die probeert te bemiddelen in het leven van een zwangere vrouw en haar radicale echtgenoot. Deze film toont Seyfried’s bereik in een dramatische rol.

3. Les Misérables (2012)

“Les Misérables”, de filmadaptatie van de beroemde musical, toont Seyfried als Cosette. De film werd genomineerd voor Beste Film en Seyfried’s zangprestaties werden geprezen.

2. Mank (2020)

In “Mank” werkt Seyfried samen met regisseur David Fincher en acteur Gary Oldman. Ze speelt Marion Davies en ontving voor deze rol haar eerste Oscar-nominatie voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

1. Mean Girls (2004)

“Mean Girls”, waar Seyfried de rol van Karen Smith speelt, markeerde haar doorbraak in Hollywood. Deze film blijft een van de meest geliefde tienerfilms en lanceerde Seyfried’s indrukwekkende carrière.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl