2023 is nu al een ongelooflijk jaar gebleken voor actiefilms vol adrenaline. Van rampenfilms tot langverwachte vervolgen, het aanbod is divers en boeiend. In dit artikel hebben we de top 10 actiefilms van 2023 voor je op een rijtje gezet. Deze films zijn niet alleen door critici geprezen, maar ook door het publiek geliefd.

1. John Wick: Chapter 4

John Wick: Chapter 4 (2023 Movie) Official Trailer – Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård

Met een steeds hogere prijs op zijn hoofd neemt de legendarische huurmoordenaar John Wick het op tegen de High Table en zoekt hij de machtigste spelers in de onderwereld op, van New York tot Parijs tot Japan tot Berlijn.

2. Guardians of the Galaxy Vol. 3

Marvel Studios’ Guardians of the Galaxy Vol. 3 | Official Trailer

In dit langverwachte derde deel keert de bonte groep ruimtehelden terug naar het kosmische toneel. Peter Quill, ook bekend als Star-Lord, leidt zijn team op een nieuwe gedurfde missie.

3. Sisu

SISU - Official Trailer - Only In Cinemas Now

Tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog kruist een eenzame prospector het pad van nazi’s op een verschroeide aarde in Noord-Finland.

4. Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One | Official Trailer (2023 Movie) - Tom Cruise

Ethan Hunt en het IMF-team moeten een angstaanjagend nieuw wapen opsporen dat de hele mensheid bedreigt als het in verkeerde handen valt.

5. Kandahar

KANDAHAR | Official Trailer | At Home On Demand

Een undercover CIA-agent raakt vast in vijandig gebied in Afghanistan nadat zijn missie is blootgelegd.

6. Kill Boksoon

Kill Boksoon | Final Trailer | Netflix

Op het werk is ze een gerenommeerde huurmoordenaar. Thuis is ze een alleenstaande moeder van een tienermeisje. Moorden is eenvoudig. Het ouderschap is het moeilijke deel.

7. Becky 2: The Wrath of Becky

THE WRATH OF BECKY Trailer (2023) Becky 2

Twee jaar nadat ze een gewelddadige aanval op haar familie heeft overleefd, probeert de 16-jarige Becky haar leven opnieuw op te bouwen onder de zorg van een oudere vrouw, een zielsverwant genaamd Elena.

8. The Mother

THE MOTHER | Jennifer Lopez | Official Trailer | Netflix

Terwijl ze vlucht voor gevaarlijke belagers, komt een huurmoordenaar uit haar schuilplaats om haar dochter te beschermen die ze eerder in haar leven heeft achtergelaten.

9. Mafia Mamma

MAFIA MAMMA | Official Trailer | Bleecker Street

Een zachtaardige voorstedelijke moeder erft onverwacht het maffia-imperium van haar overleden grootvader in Italië.

10. The Retirement Plan

THE RETIREMENT PLAN Trailer (2023) Nicolas Cage

Ashley wendt zich tot haar vervreemde strandbum vader om te helpen ontsnappen aan een gevaarlijke misdaadbaas.

Of je nu houdt van adembenemende gevechten, emotionele verhaallijnen of indrukwekkende stunts, 2023 heeft voor elke actieliefhebber iets te bieden. Deze films hebben niet alleen indruk gemaakt op het publiek, maar hebben ook de lat hoger gelegd voor wat we in de toekomst van het actiegenre kunnen verwachten. Als je nog geen van deze films hebt gezien, zorg er dan voor dat je ze zo snel mogelijk bekijkt!

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl