Tarzan, het karakter gecreëerd door Edgar Rice Burroughs, is al meer dan een eeuw een hoofdbestanddeel van de populaire cultuur. Er zijn veel verschillende versies van de Tarzan-saga in de film, en elk biedt een unieke interpretatie van dit tijdloze personage. Hier zijn enkele van de beste:

1. Tarzan (1999)

Tarzan (1999) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Deze animatiefilm van Disney is misschien wel een van de meest geliefde Tarzan-films. De animatie is prachtig, de muziek van Phil Collins is gedenkwaardig, en de film bevat een van de meest complexe en emotioneel geladen vertellingen in de Tarzan-mythologie.

2. Tarzan the Ape Man (1932)

Tarzan the Ape Man Official Trailer #1 - C. Aubrey Smith Movie (1932) HD

De eerste van de Johnny Weissmuller Tarzan-films blijft een van de meest iconische. Weissmuller’s fysieke prestaties en natuurlijke charisma maken hem tot een overtuigende Tarzan, en de film zelf is een spannend avontuur vol actie.

3. Tarzan’s New York Adventure (1942)

Tarzan's New York Adventure Official Trailer #1 - Virginia Grey Movie (1942) HD

Deze unieke aflevering in de Weissmuller-serie brengt Tarzan en zijn familie naar New York City, wat leidt tot tal van gedenkwaardige momenten en grappige cultuurschokken.

4. Tarzan and His Mate (1934)

Tarzan and His Mate Official Trailer #1 - Paul Cavanagh Movie (1934) HD

Een van de best beoordeelde films in de originele serie, deze film is opmerkelijk vanwege zijn vooruitstrevende houding ten opzichte van seksualiteit (voor de jaren ’30) en voor de terugkeer van Maureen O’Sullivan als Jane.

5. The Legend of Tarzan (2016)

The Legend of Tarzan - Official Teaser Trailer [HD]

Deze recente live-action film, met Alexander Skarsgård in de titelrol, biedt een meer modern en politiek bewust perspectief op het Tarzan-verhaal. Het is ook een visueel prachtige film, met enkele van de beste special effects van elke Tarzan-film.

6. Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes (1984)

Greystoke The Legend Of Tarzan, Lord Of The Apes Trailer 1984

Deze film probeert een meer realistische en dramatische kijk op het Tarzan-verhaal te geven, met Christopher Lambert in de titelrol. Het is een fascinerende, zij het soms ongelijke, interpretatie van de mythe.

7. Tarzan and the Leopard Woman (1946)

Trailer - Tarzan and the Leopard Woman (1946)

Een van de meest vermakelijke films uit de Weissmuller-serie, deze film is vooral gedenkwaardig vanwege zijn spannende actie en voor de prestatie van Acquanetta als de verleidelijke Leopard Queen.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl