Zendaya, een van de meest prominente jonge sterren in Hollywood, heeft al een indrukwekkende reeks rollen op haar naam staan die haar veelzijdig talent onderstrepen. Hier is een overzicht van haar topfilms, gerangschikt volgens hun ontvangst en impact.

10. Frenemies (2012)

In “Frenemies” werkt Zendaya samen met haar “Shake It Up”-costar Bella Thorne. Ze speelt Halley, een jonge schrijfster die samen met haar beste vriend Avalon (Thorne) werkt aan een project. De film verkent thema’s van vriendschap en verzoening.

9. Zapped (2014)

“Zapped” is een Disney Channel Original Movie waarin Zendaya de rol van Zoey speelt, een tiener die ontdekt dat ze de mannen om haar heen kan controleren met een app op haar telefoon. De film stelt vragen over macht en verantwoordelijkheid.

8. Space Jam: A New Legacy (2021)

In “Space Jam: A New Legacy” leent Zendaya haar stem aan Lola Bunny. De film biedt een moderne kijk op de strijd tussen de Looney Tunes en een nieuw AI-gevaar, met LeBron James in de hoofdrol.

7. Smallfoot (2018)

“Smallfoot” draait het Bigfoot-legende om en volgt een gemeenschap van yeti’s die mensen ontdekken. Zendaya spreekt de stem in van Meechee, een yeti die pleit voor acceptatie en communicatie.

6. Spider-Man: No Way Home (2021)

In “Spider-Man: No Way Home” keert Zendaya terug als MJ, de liefdesinteresse van Peter Parker (Tom Holland). De film verkent het multiversum en zet MJ’s relatie met Peter op scherp.

5. Spider-Man: Homecoming (2017)

“Spider-Man: Homecoming” introduceert Zendaya’s MJ, een unieke en onafhankelijke versie van het klassieke personage. Haar vertolking biedt een frisse kijk op de liefdesinteresse van Spider-Man.

4. Malcolm & Marie (2021)

In “Malcolm & Marie”, gefilmd tijdens de pandemie, speelt Zendaya tegenover John David Washington in een intens drama over een koppel dat een nacht lang hun relatie ontleedt.

3. The Greatest Showman (2017)

“The Greatest Showman” is een muzikaal spektakel waarin Zendaya schittert als Anne Wheeler, een trapezeartieste. Haar chemie met Zac Efron en haar muzikale optredens zijn hoogtepunten van de film.

2. Spider-Man: Far From Home (2019)

“Spider-Man: Far From Home” verdiept de relatie tussen MJ en Peter Parker. Zendaya’s rol krijgt meer diepgang en ze wordt een integraal onderdeel van het verhaal.

1. Dune (2021)

In “Dune”, geregisseerd door Denis Villeneuve, speelt Zendaya Chani, een belangrijk personage wiens aanwezigheid essentieel is voor het verhaal en de toekomst van Paul Atreides (Timothée Chalamet). Hoewel haar schermtijd beperkt is, maakt haar optreden een blijvende indruk.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl