Horrorfilms hebben de unieke kracht om kijkers op het puntje van hun stoel te houden, zelfs zonder het gebruik van bloederige taferelen. 2023 heeft tot nu toe een reeks indrukwekkende horrorfilms voortgebracht die zowel vernieuwend als angstaanjagend zijn. Hier is een blik op de beste horrorfilms van 2023 tot nu toe:

1. Evil Dead Rise

EVIL DEAD RISE - Official Trailer - (Redband)

Regisseur Lee Cronin brengt het iconische “Evil Dead” universum naar een vervallen wolkenkrabber in Los Angeles. De film combineert elementen van zowel Sam Raimi’s als Fede Álvarez’s eerdere films in de franchise en biedt een moderne draai aan het bekende verhaal.

2. No One Will Save You

No One Will Save You | Official Trailer

Een zenuwslopende thuisinvasie horrorfilm waarin Kaitlyn Dever een getraumatiseerde vrouw speelt wiens afgelegen huis wordt belaagd door angstaanjagende buitenaardse wezens.

3. Infinity Pool

INFINITY POOL - Official Trailer

Brandon Cronenberg, zoon van de legendarische David Cronenberg, levert een verontrustende sci-fi horrorfilm af waarin Mia Goth en Alexander Skarsgård zich bevinden in een nachtmerrieachtige vakantie.

4. Skinamarink

Skinamarink - Official Trailer [HD] | A Shudder Original

Een beklemmende filmervaring die kijkers uitnodigt om een nacht door te brengen in een huis waar de regels van de realiteit niet lijken te gelden.

5. M3GAN

M3GAN - official trailer

Een film over een kwaadaardige AI-pop die chaos veroorzaakt. Met Allison Williams in de hoofdrol en een verhaal van horror-meester James Wan, speelt de film in op onze angsten voor op hol geslagen technologie.

6. Talk To Me

Talk To Me | Official Trailer HD | A24

Van de makers van het YouTube-kanaal RackaRacka komt een film over een hand die de mogelijkheid biedt om te communiceren met de doden, met alle angstaanjagende gevolgen van dien.

7. Pearl

Pearl | Official Trailer HD | A24

Mia Goth schittert opnieuw in deze prequel op Ti West’s “X”, waarin een jonge vrouw in het Texas van 1918 droomt van een leven als showgirl, met alle duistere gevolgen van dien.

8. Knock at the Cabin

Knock at the Cabin - Official Trailer

Een film van M. Night Shyamalan die zich richt op sfeer en opbouwende spanning. Vier mysterieuze vreemdelingen dringen een afgelegen hut binnen en eisen een menselijk offer om de Apocalyps af te wenden.

9. Enys Men

ENYS MEN - Official Trailer

Een hypnotiserende folk-horrorfilm die zich afspeelt op een eiland voor de kust van Cornwall. De film is doordrenkt van mysterie en dreiging, in de geest van klassiekers als “The Wicker Man”.

10. Huesera: The Bone Woman

Huesera: The Bone Woman Trailer #1 (2023)

Een Mexicaanse horrorfilm die zich richt op de angstaanjagende aspecten van moederschap en vrouwelijkheid. De film volgt een vrouw wiens zwangerschap iets sinisters ontwaakt dat haar geen rust gunt.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl