2023 heeft ons getrakteerd op een scala aan betoverende fantasyfilms die zowel het publiek als critici hebben betoverd. Van magische avonturen tot epische queesten, dit jaar heeft een rijke verzameling verhalen gebracht die ons naar andere werelden en dimensies hebben vervoerd. Laten we eens kijken naar de top 10 fantasyfilms van 2023:

1. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves | Official Trailer (2023 Movie)

Een charmante dief verzamelt een bonte groep avonturiers om een krachtig relikwie te stelen. Maar wanneer hun heist misgaat, worden ze gedwongen op een epische queeste te gaan om de zaken recht te zetten. Deze film brengt het legendarische rollenspel tot leven op het grote scherm.

2. Blaze

Blaze - Official Trailer

Een jong meisje wordt getuige van een gewelddadige misdaad die haar wereld verbrijzelt. Ze roept een denkbeeldige draak op als symbool van haar kracht en copingmechanisme.

3. We Have a Ghost

We Have a Ghost | Official Trailer | Netflix

Na het ontdekken van een geest genaamd Ernest in zijn nieuwe huis, wordt een tiener plotseling beroemd op sociale media. Samen met de geest gaat hij op onderzoek uit naar het mysterieuze verleden van Ernest en belanden ze op de vlucht voor de CIA.

4. Suzume

Suzume Trailer #1 (2023)

Deze animatiefilm volgt Suzume, een 17-jarige die haar moeder verloor in haar jeugd. Na een ontmoeting met een mysterieuze jongeman zet haar nieuwsgierigheid een calamiteit in gang die de bevolking van Japan in gevaar brengt.

5. Shazam! Fury of the Gods

SHAZAM! FURY OF THE GODS - Official Trailer 1

In dit komische actie-fantasy vervolg worden Billy Batson en zijn pleegbroers en -zussen, die veranderen in superhelden met het uitspreken van een magische zin, gedwongen om opnieuw de strijd aan te gaan tegen de Dochters van Atlas.

6. Teen Wolf: The Movie

Teen Wolf: The Movie | Official Trailer | Paramount+

In “Teen Wolf: The Movie” keren de huilende wolven terug naar Beacon Hills wanneer een oude kwaadaardige kracht opduikt. Scott McCall, nu een Alpha ondanks dat hij geen tiener meer is, moet nieuwe bondgenoten verzamelen en zich herenigen met oude vrienden om deze formidabele en dodelijke tegenstander te bestrijden. Terwijl de strijd zich ontvouwt, combineert de film actie, fantasy en bovennatuurlijke elementen en toont Scott’s reis om het krachtige kwaad dat hun wereld bedreigt te stoppen.

7. The Flash

The Flash – Official Trailer

Barry Allen’s poging om zijn familie te redden verandert onbedoeld de toekomst, waardoor hij in een grimmige realiteit terechtkomt waarin General Zod is teruggekeerd en Superhelden afwezig zijn. Gevangen en gedwongen om zijn acties recht te zetten, moet Barry tegen de tijd racen, het ultieme offer riskerend om zijn wereld te redden en het weefsel van het universum te herstellen. Deze actievolle avonturenfilm combineert sciencefiction en superheldenthema’s.

8. Peter Pan & Wendy

Peter Pan & Wendy | Official Trailer | Disney+

In “Peter Pan & Wendy” ontmoet Wendy Darling, een jong meisje dat niet wil afscheid nemen van haar kinderlijke toevluchtsoord, Peter Pan, een eeuwige jongen die opgroeien schuwt. Samen met haar broers en de levendige Tinker Bell begeven ze zich naar het betoverende rijk van Neverland. Daar confronteren ze de dreigende Captain Hook, wat leidt tot een spannende reis vol magie, avontuur en zelfontdekking.

9. Chupa

CHUPA | Official Trailer | Netflix

Een hartverwarmend verhaal over een eenzame jongen die een onwaarschijnlijke vriendschap sluit tijdens een bezoek aan de ranch van zijn grootvader in Mexico. Dit avontuur neemt een magische wending wanneer hij bevriend raakt met een mythisch wezen, wat leidt tot een buitengewone reis die zijn eenzaamheid overstijgt en hem introduceert in de betoverende wereld van legendes.

10. The Little Mermaid

The Little Mermaid | Official Trailer

“The Little Mermaid” is een boeiende live-action adaptatie van Disney’s geliefde geanimeerde klassieker. Halle Bailey levert een charismatische en gepassioneerde vertolking als Ariel, de jongste en meest rebelse dochter van Koning Triton. Terwijl ze valt voor de charmante Prins Eric, leidt Ariel’s verlangen om het leven buiten de zee te verkennen haar naar een gevaarlijk pact met de kwaadaardige zeeheks Ursula, gespeeld door Melissa McCarthy, in dit betoverende muzikale avontuur.

FLIMFUN
© 2023 filmfun.nl