Emilia Clarke, vooral bekend om haar rol als Daenerys Targaryen in “Game of Thrones”, heeft een indrukwekkende filmcarrière opgebouwd met rollen die variëren van diepgaande dramatische personages tot luchtige romantische komedies. Hier is een overzicht van de 10 meest iconische films van Emilia Clarke.

Me Before You (2016)

In “Me Before You” speelt Clarke de rol van Louisa “Lou” Clark, een zorgzame jonge vrouw die de taak op zich neemt om voor Will Traynor te zorgen, een bankier die verlamd is geraakt na een ongeluk. Deze film, die zowel hartverwarmend als hartverscheurend is, toont Clarke’s vermogen om diepe emotionele diepgang en charme te brengen in haar personage.

Last Christmas (2019)

“Last Christmas”, een romantische komedie met een kerstthema, toont Clarke als Katarina “Kate” Andrich, een jonge vrouw die worstelt met haar gezondheid en carrière. Haar ontmoeting met Tom, gespeeld door Henry Golding, verandert haar leven op onverwachte wijzen. Clarke’s vertolking van Kate is zowel grappig als ontroerend.

The Pod Generation

In “The Pod Generation” verkent Clarke een futuristische wereld waarin zij en haar echtgenoot worstelen met het concept van kunstmatige voortplanting. Deze film biedt een intrigerende blik op de toekomst van menselijke relaties en technologie.

Voice from the Stone (2017)

“Voice from the Stone” is een mysterieuze thriller waarin Clarke een verpleegster speelt die naar een afgelegen kasteel wordt gestuurd om voor een jonge jongen te zorgen. Ze wordt al snel geconfronteerd met bovennatuurlijke krachten die haar realiteit op de proef stellen.

Above Suspicion (2019)

In “Above Suspicion” speelt Clarke een jonge vrouw uit een klein stadje die betrokken raakt bij een gevaarlijke affaire met een FBI-agent. Deze film, gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen, toont Clarke’s vermogen om complexe en getormenteerde personages te vertolken.

Murder Manual (2020)

“Murder Manual” is een verzameling van korte horrorverhalen waarin Clarke in een van de segmenten verschijnt. Deze film biedt een kijkje in de donkere en angstaanjagende aspecten van de menselijke psyche.

Solo: A Star Wars Story (2018)

Als Qi’ra in “Solo: A Star Wars Story” brengt Clarke een laag van mysterie en complexiteit in het Star Wars-universum. Haar personage speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van Han Solo.

Dom Hemingway (2013)

In “Dom Hemingway” speelt Clarke de dochter van de titulaire personage, een safekraker die probeert zijn leven weer op te bouwen na een gevangenisstraf. Clarke’s rol, hoewel ondersteunend, voegt een emotionele diepte toe aan het verhaal.

Game of Thrones (2011-2019)

Hoewel geen film, verdient “Game of Thrones” een speciale vermelding als het project dat Clarke wereldwijde faam bracht. Als Daenerys Targaryen, de verbannen prinses die uitgroeit tot een machtige en meedogenloze leider, toonde Clarke een indrukwekkend bereik en ontwikkelde ze een iconisch personage.

Terminator Genisys (2015)

In “Terminator Genisys” neemt Clarke de rol van Sarah Connor op zich, een legendarisch personage binnen de Terminator-franchise. Clarke’s vertolking van Connor toont haar vermogen om actiegerichte rollen aan te nemen en bij te dragen aan de voortzetting van het verhaal.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl