2023 is een jaar dat barst van de creativiteit en innovatie op het gebied van animatiefilms. Van betoverende werelden tot hartverwarmende verhalen, dit jaar heeft een reeks films geproduceerd die zowel kinderen als volwassenen zullen bekoren. Of je nu op zoek bent naar een film die je meeneemt op een avontuurlijke reis, je laat lachen of je hart raakt met zijn diepgaande boodschap, de animatiefilms van dit jaar hebben het allemaal. Laten we een duik nemen in de meest opmerkelijke animatiefilms van 2023, die met hun levendige visuals en boeiende verhalen de harten van het publiek over de hele wereld hebben veroverd.

1. Spider-Man: Across the Spider-Verse

De in Brooklyn gevestigde Spider-Man, Miles Morales, bundelt zijn krachten met Gwen Stacy en gaat op reis door het Multiversum, waarbij hij onderweg de Spider Society ontmoet. Echter, een nieuwe bedreiging zorgt voor onenigheid onder de helden, wat leidt tot een conflict. Nu moet Morales de uitdaging alleen aangaan om degenen die hij het meest koestert te beschermen.

2. The Super Mario Bros. Movie

De in Brooklyn gevestigde loodgieters en broers, Mario en Luigi, worden onverwachts in een sprookjesachtig universum gegooid terwijl ze een waterleiding repareren. Nadat ze gescheiden zijn, volgt het verhaal Mario op een buitengewoon avontuur om zijn broer Luigi in deze betoverende nieuwe wereld te vinden.

3. Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

In 2023 bracht “Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem” de iconische schildpadden terug in een computer-geanimeerde superheldenfilm. De Turtles nemen het op tegen een misdaadsyndicaat en een leger mutanten, geleid door de schurkachtige wetenschapper Baxter Stockman. Ondanks de uitdagingen worden ze gevierd als helden van de stad, terwijl een nieuwe dreiging, Shredder, op de achtergrond opduikt.

4. Elemental

Deze Disney/Pixar animatiefilm speelt zich af in een unieke stad bewoond door vuur, water, land en lucht inwoners. Het verhaal draait om een gepassioneerde jonge dame genaamd Ember Lumen en een relaxte man, Wade Ripple, die tijdens hun reis ontdekken dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze ooit hadden kunnen denken.

5. Suzume

Het verhaal van een 17-jarig meisje dat haar moeder op jonge leeftijd verloor en op een dag een mysterieuze man tegenkomt op weg naar school. Door haar nieuwsgierigheid te volgen, veroorzaakt ze een ramp die heel Japan bedreigt. Vastbesloten om haar fout te herstellen, gaat Suzume op een transformerende reis.

6. Nimona

Het verhaal gaat over een ten onrechte beschuldigde ridder die de krachten bundelt met een stoere, gedaanteverwisselende tiener om zijn naam te zuiveren. De film verkent hun avontuur terwijl ze de waarheid achter de tragische misdaad waarvan hij beschuldigd wordt, ontrafelen. De gedaanteverwisselende tiener, Nimona, wordt de onverwachte held in hun zoektocht naar gerechtigheid.

7. One Piece Film: Red

In deze aflevering van de One Piece-franchise staat Uta centraal, de meest geliefde zangeres ter wereld, bekend om haar “buitenaardse” stem die ze gebruikt terwijl ze haar ware identiteit verbergt. Ze maakt haar eerste openbare optreden tijdens een live concert, wat een eclectisch publiek van piraten, de marine en de Straw Hats onder leiding van Luffy in vervoering brengt. Terwijl de wereld zich opmaakt om de raadselachtige stem te horen waar ze op hebben gewacht, wordt beloofd dat de ware identiteit van de zangeres zal worden onthuld.

9. The Monkey King

In deze animatiefilm sluit een aap met een magische stok een bondgenootschap met een jong meisje op een formidabele reis om onsterfelijkheid te bereiken. Hun avontuurlijke zoektocht zit vol uitdagingen, waarbij ze demonen, draken en goden confronteren, terwijl de aap te midden van dit alles worstelt met zijn persoonlijke ego. De zoektocht ontvouwt zich op een manier die hun kracht, sluwheid en nederigheid op de proef stelt.

9. The Venture Bros.: Radiant Is the Blood of the Baboon Heart

Hank Venture bevindt zich in het middelpunt van een landelijke klopjacht die verborgen gevaren en realiteiten onthult. Te midden hiervan is The Monarch vurig op zoek naar het bloed van Dr. Venture, en een dreigend kwaad uit vervlogen tijden keert terug, wat chaos veroorzaakt voor de Ventures, The Guild en zelfs het huwelijksleven van de Monarch verstoort. Het is aan bondgenoten en vijanden om het evenwicht in het Venture-universum te herstellen of de vernietiging ervan te aanschouwen.

FLIMFUN
© 2024 filmfun.nl